Nyheder

Se den nye prisstruktur på Autovacciner til fjerkræ og svin her:  

Prisoversigt

 

Skift af test til påvisning af antistoffer mod svineinfluenza virus

 

DTU Veterinærinstituttet erstatter pr. 1. februar 2016 den nuværende hæmagglutinations- inhibitions (HI) test til påvisning af antistoffer mod svineinfluenza i serum med en ELISA test, der kan påvise alle subtyper af influenza A virus. HI-testen nedlægges. Beslutningen skyldes, at der er påvist mange forskellige subtyper af virus de senere år, hvilket har betydet, at tolkningen af resultaterne af HI testen ikke er fagligt mulig.

Prisen for ELISA testen vil være 85,00 kr. ekskl. moms pr. prøve.

ELISA’en kan ikke skelne mellem subtyper. Til klarlægning af hvilke subtyper, der cirkulerer i besætningen, anbefales det at foretage PCR på næsesvabere som supplement til eller i stedet for ELISA. Prisen for test af op til 10 næsesvabere indsendt som én poolet prøve er 435,00 kr ekskl. moms. For prøver fra danske besætninger inkluderer denne pris specifik test for H1N1pdm09 virus. Yderligere subtypning koster 2.275 kr. pr. prøve ekskl. moms. Bemærk at der kan være flere subtyper der cirkulerer på samme tidspunkt.

 

 

Notat fra DTU Veterinærinstituttet om baggrund for skift af test, priser og anbefalinger 

Læs mere om svineinfluenza

 

Yderligere information
Elisabeth Holm, dyrlæge, DTU Veterinærinstituttet, tlf. 3588 6250

Vacciner og sera

Dianova distribuerer på vegne af DTU Veterinærinstituttet veterinære vacciner og sera uden markedsføringstilladelse på det danske marked. 

Kurser og efteruddannelse

Praktiske og teoretiske kurser indenfor veterinær diagnostik og fødevaresikkerhed. 

Forsendelse og materialer

Udstyr til prøveudtagning og emballage til forsendelse af diagnostisk materiale. 

Modtag nyheder fra Dianova